17-06-08

17juni

17 juni


vaarwel


vrijdag de dertiende werd voor niks een ongeluksdag genoemd, het was de dag dat ze leverkanker hebben ontdekt bij mijn vader.


Het was en is een grote schok voor ons. Ik hoop dat mijn zussen dapper en sterk blijven in deze hartbrekende tijd, want we moeten wel, hoe moeilijk het ook is.

Moon yueh en ik hebben beslist deze week terug te keren naar België. Zij vandaag, ik overmorgen, paar weken vroeger dan gepland.


Met een grote zucht en een traan ruim ik mijn kamer op, blijkbaar kunnen mijn avonturen in China niet met een gelukkige einde aflopen. Nu geniet ik de laatste momenten, wie weet wanneer ik deze drakenland terug zal zien.


Ik zou ook graag mijn vrienden bedanken die me steunen en adviseren. Ik zou radeloos zijn zonder jullie, bedankt.


Moon Lie

14:16 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-06-08

11juni

11 juni

 

de laatste dagen: druk, druk, druk

Maandag

met Eileen hebben we in Beihai park gewandeld, het uitzicht was mooi, veel groen en fris. Daarna zijn we heel vlug naar Xidan geweest om een poging goedkope pruiken te kopen, maar tevergeefs

 

Dinsdag

Op dat dag was Beren's verjaardag, hij was 20, gefeliciteeerd :)

 

Woensdag

Ons bereiden om morgen een reis te maken naar Xi'an met een paar tussenstops, dus morgen gaan we eerst naar Datong in Shanxi,  het is 7uur met de trein...

 heb paar foto's geupload, de rest ga ik het we op internet zetten na Xi'an.

Keer wel terug na 10-12dagen, alleszins voor 27juni 

15:05 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-06-08

8 juni

8 juni


Vrijdag

heb les chinees overgeslaan om tesamen met Moon Yueh naar deze volgende plaatsen te bezoeken: dalai lama tempel, tien'anmen en houhai-meer. We wilden ook de ondergrondse stad bezoeken, maar het was zo goed verstopt, dat we het toch niet gevonden hebben...


dalailama

De dalai lama tempel is de grootste tibetische tempel in Beijing. Er zijn mensen die wierook offerden tot mijn verbazing. Ik ging altijd van uit dat ze meer religieus waren in het zuiden en in het noorden tot het uitstervend soort behoorden. De boeddhabeelden zijn zoals ik in de voorbije jaren heb gezien, alhoewel ik toch verbaasd met de drie verdieping hoge boeddha.
Wat heel leuk is, dat je een gratis cd krijgt bij aankoop van een ticket.


Tian'anmen

Door het onheilspellende weer, waren er weinig mensen op het plein.

Eerlijk gezegd ben ik verbaasd dat weinig mensen de locatie weten over de tien'anmen en het verboden stad enz... Om duidelijk te zijn: In Beijing of Peking zijn er 5 ringen, op de derde bevindt mijn school en in het midden van de stad, heb je het verboden stad. Tian'anmen bevindt zich ten zuiden van het verboden stad met Zhongshan park ertussenin.

decorationLater die avond, hebben we Indisch gegeten, daarna met de rest van de groep in Pepperbar gedronken en Ktv gezongen.


Zaterdag

Uitputtend gingen we naar bed rond 1uur, hoe dan ook moesten we vroeg uit de veren voor The Great Wall.

Hoe we daar gingen, hebben we niet volledig uitgestippeld. Met de taxi die ons zou brengen naar verschilllende plaatsen van de Lange Muur , was te duur. Uiteindelijk besloten Beren, Paula, Moon Yueh en ik eerst een metro te pakken naar Jishui Tan en vandaar een directe bus te nemen naar de Lange Muur. Verkeer was hectisch, rij voor tickets was lang, meisjestoilet was druk maar het weer was perfect: Niet te heet, niet te koud, hier en daar viel een druppel water.

Volgend jaar zou ik graag naar een minder toeristische plaats zoals Badaling gaan, Simatai klinkt meer aantrekkelijker.

Om 4uur namen we de bus,hopend dat we op tijd geraken voor de Peking opera, maar helaas... Niet iedereen kon op tijd zijn om 6uur. Al de opera's begonnen om 7h30 en het nam een uur in beslag om daar te geraken... Helaas...

Voor Daphne's laatste dag gingen we naar Sanlitun.


Zondag


de rest van de dag gewinkeld met Paula en mijn zus aan de overkant en in Xidan.


Wushu

meer en meer besef ik dat mijn wushu achteruitgaat. De lenigheid, de snelheid, de kracht, de behendigheid, dingen die ik hard heb voor gewerkt en mijn motivatie verdwijnen langzaamaan. Het is een zonde, ik denk dat ik deze zomer fysiek en mentaal me moet hervatten, bereiden voor volgend schooljaar.

17:22 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-08

6 juni

6 juni


Drukke dag

Gisteren kwam mijn zus in de ochtend aan. Gelukkig was ze ook een beetje te laat want op weg naar de vliegtuig hebben we nooit de busstop naar de luchthaven gevonden, in plaats van hebben we de taxi genomen.


Voor lunch heb ik haar meegenomen in een typische Chinese restaurant en we aten natuurlijk vegetarisch.

Daarna hebben we durian gekocht (soort stinkende fruit) waar ze gek op is, gevolgd door een uurtje te wachten tot het ons beurt was om geld te wisselen in de bank.

We keerden spoedig naar huis en hebben gerust tot 6uur. Daphne(Mex.) ging met ons mee voor een voetmassage en voor vegetarische diner.

Terwijl in de “dorms”, stond iedereen te wachten op ons, klaar om te vertrekken naar de CD Jazz Club.

01:54 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-08

2juni

2 juni


Destination

deze homoclub bevindt zich in de Chaoyang district, vergeleken met de andere blinkende, schitterende, met witte gloeilampen bedekte clubs met namen als “Angel” en “Ricky”, was “Destination” een discrete kleine club.
We kwamen in en betaalden de toegangsprijs van 60kuai, een gratis drank was inclusief. Het is verrassend klein en veel lounges waar je rustig kan praten. Tegen mijn verwachting, was er maar ene kleine dansvloer en meer jongens dan meisjes.
Op het eind van de avond, was het een mirakel voor Maurits om Jordan en Nigel mee te slepen naar deze club. We hebben ons geamuseerd

In China, homoseksualiteit is een rare phenomeen dat toch aanvaardt wordt. Chinezen kunnen homofobisch zijn en uit dat angst onstaat er verrassend géén homohaat. Homoseksuelen zijn algemeen aanvaard, maar de Chinezen zouden toch graag 3 meter afstand van hen blijven.


Over homoseksualiteit in China: http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_in_China


Training in juni

spijtig genoeg kan ik niet voltijds trainen in juni (reizen met mijn zus), ik vind het echt jammer omdat ik de voorbije maand niet de kans had om serieus te trainen zoals ik gewenst had. (blessures, ziekte,vermoeidheid,...) Langzaamaan ben ik aan het roesten...pffff


ticket naar huis

ik keer 9juli naar huis...

07:16 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |