08-06-08

8 juni

8 juni


Vrijdag

heb les chinees overgeslaan om tesamen met Moon Yueh naar deze volgende plaatsen te bezoeken: dalai lama tempel, tien'anmen en houhai-meer. We wilden ook de ondergrondse stad bezoeken, maar het was zo goed verstopt, dat we het toch niet gevonden hebben...


dalailama

De dalai lama tempel is de grootste tibetische tempel in Beijing. Er zijn mensen die wierook offerden tot mijn verbazing. Ik ging altijd van uit dat ze meer religieus waren in het zuiden en in het noorden tot het uitstervend soort behoorden. De boeddhabeelden zijn zoals ik in de voorbije jaren heb gezien, alhoewel ik toch verbaasd met de drie verdieping hoge boeddha.
Wat heel leuk is, dat je een gratis cd krijgt bij aankoop van een ticket.


Tian'anmen

Door het onheilspellende weer, waren er weinig mensen op het plein.

Eerlijk gezegd ben ik verbaasd dat weinig mensen de locatie weten over de tien'anmen en het verboden stad enz... Om duidelijk te zijn: In Beijing of Peking zijn er 5 ringen, op de derde bevindt mijn school en in het midden van de stad, heb je het verboden stad. Tian'anmen bevindt zich ten zuiden van het verboden stad met Zhongshan park ertussenin.

decorationLater die avond, hebben we Indisch gegeten, daarna met de rest van de groep in Pepperbar gedronken en Ktv gezongen.


Zaterdag

Uitputtend gingen we naar bed rond 1uur, hoe dan ook moesten we vroeg uit de veren voor The Great Wall.

Hoe we daar gingen, hebben we niet volledig uitgestippeld. Met de taxi die ons zou brengen naar verschilllende plaatsen van de Lange Muur , was te duur. Uiteindelijk besloten Beren, Paula, Moon Yueh en ik eerst een metro te pakken naar Jishui Tan en vandaar een directe bus te nemen naar de Lange Muur. Verkeer was hectisch, rij voor tickets was lang, meisjestoilet was druk maar het weer was perfect: Niet te heet, niet te koud, hier en daar viel een druppel water.

Volgend jaar zou ik graag naar een minder toeristische plaats zoals Badaling gaan, Simatai klinkt meer aantrekkelijker.

Om 4uur namen we de bus,hopend dat we op tijd geraken voor de Peking opera, maar helaas... Niet iedereen kon op tijd zijn om 6uur. Al de opera's begonnen om 7h30 en het nam een uur in beslag om daar te geraken... Helaas...

Voor Daphne's laatste dag gingen we naar Sanlitun.


Zondag


de rest van de dag gewinkeld met Paula en mijn zus aan de overkant en in Xidan.


Wushu

meer en meer besef ik dat mijn wushu achteruitgaat. De lenigheid, de snelheid, de kracht, de behendigheid, dingen die ik hard heb voor gewerkt en mijn motivatie verdwijnen langzaamaan. Het is een zonde, ik denk dat ik deze zomer fysiek en mentaal me moet hervatten, bereiden voor volgend schooljaar.

17:22 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.