21-05-08

20mei

20mei


exact om 14:28

maandag tijdens Chinees hebben we exact een minuut stilte gehouden uit herdenking voor de slachtoffers van verleden week. De bel ringde voor een minuut lang, buiten hoorden we auto's claxoneren en sirene's loeien.
Vrienden die niet wisten wat er gebeurde, waren geschokt.


constructie

Er zijn veel snelle constructies aan het gang, bvb de voetpaden worden opnieuw gerenoveerd. In Belgie zou het een paar dagen kosten,vooraleer het klaar is, maar hier direct na één dag. Allemaal wegen de Spelen


meisjes

de meisjes hier kunnen heel meisjeachtig opkleden, maar ook heel jongensachtig. Bij sommige “jongens” heb ik me een hoedje geschrokken, toen ik ze van dichtbij bekijk, waren ze eigenlijk meisjes.Gezondheid

vorig week last van mijn benen, deze week constante hoofdpijn en ik denk dat ik alweer keelpijn heb. Mijn immuunsysteem wordt zwakker sinds ik in China ben.eten in de kantine

omdat studenten al afgestudeerd zijn, wordt het voedsel in de kantine verminderd...


chinees

(moeilijk waarom?)


wedstrijden

wegens de recente aardbeving in Sichaun en de drukte van de opkomende Olympische Spelen, worden alle wedstrijden afgelast bvb nationale wushu wedstrijd van Chang


21 mei

Chang's jeugd

Chang vertelde gisteren over zijn jeugd. We vroegen of hij later zijn eigen kinderen wushu zal leren, hij zei abrupt nee. De reden daarachter, omdat hij te veel bitter at in zijn jeugd.
Op 8-jarige leeftijd werd hij gestuurd naar een wushuschool in Shandong, waar hij alleen één keer per maand naar huis mocht omdat zijn huis te ver was: hij moest minstens 10uren op de bus doorbrengen.
Hij oefende 2 keer per dag wushu: in de ochtend rond 5uur en rond de middag. In de ochtend als opwarming moesten ze voor een hele lange tijd lopen, zo lang dat Chang de duur vergat. In de winter, mochten ze alleen een t-shirt en een broek aan hebben, zo worden ze noodgedwongen sneller te lopen om warmer te hebben. Voor degenen die lui zijn, vriezen ze in de kou.
Na paar jaren werd hij opgenomen in Henanteam, waar het “interne gevoel” gekenmerkt wordt.
Toen hij 15jaar was, werd hij “gewisseld” om in de Beijingteam te trainen.
Maar dankzij zijn inspanningen in wushu, moest hij geen toelatingsexamen afleggen zoals andere Chinese studenten om binnen de universiteit te geraken.

Ochtendlessen

de ochtendlessen zijn een sleur geworden, ik heb geen energie meer.. Het is een akelig gevoel: gevoel dat je altijd moe voelt voor alles.

11:17 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.