05-05-08

 

Dalian
decoration


mysterieuze oord waar Beren, Cheng en ik naar toe gingen


korte beschrijving:
Dalian (uitgesproken als [daa-ljen]) is een subprovinciale stad in de Chinese provincie Liaoning in het noordoosten van het land (Dongbei) en de noordelijkste ijsvrije stad van het land.

De prefectuur, waarbinnen de stad ligt, omvat het schiereiland Liaodong en bestaat naast Dalian ook uit de veel kleinere stad Lüshunkou (historisch Port Arthur of Ryojun genoemd). De stad ligt grofweg op het midden van het schiereiland ten westen van de Gele Zee en ten oosten van de Bohaizee op de landengte van het schiereiland. De prefectuur heeft een kustlijn van 1906 kilometer en omvat ook 260 eilanden en riffen. Het schiereiland ligt ten zuidwesten van de monding van de rivier de Yalu. De stad ligt aan de Dalianbaai, een van de subbaaien van de Koreabaai, waarin de Yalu uitmondt.

De stad telde bij de volkstelling van 2000 ongeveer 3,2 miljoen inwoners. In de prefectuur woonden in 2000 5.893.692 mensen op een oppervlakte van 13.238 km².”

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/DalianWoensdag

we namen de trein rond 6 uur. Jammer genoeg waren het zitplaatsen voor deze 10 urenlange rit naar Dalian


donderdag
Rond 5uur kwamen we aan in Dalian, wachtend op Chang's vriendin, stond ik in een ellenlange rij voor de wc in de KFC.


Eerst gingen we inchecken in de hotel, daar paar uurtjes gerust. Rond de middag trakteerden Chang en zijn vriendin voor heerlijke vis...Hmmmmmm

DSCN3665

achter lunch zijn we naar de kermis aan de kust geweest: “bungeeball”, vastzitten in een grote roze plastieke bal dat drijft op water.


Later die avond, hadden we een diner met een Chinese zakenman en zijn vrouw. Hij was gul met delicatessen en drank. We hadden exotische gerechten opgegeten: vis, oesters,... en hij ging onafgebroken voort met het woord “ganbei”. Als gasten konnen we het niet weigeren.


Opmerking: heb ontdekt dat ik niet gek ben op oesters, aargh iew. Jakkes, iew....brrrr


vrijdag

in de middag gegeten met Li Qi (Chang's vriendin) en haar vrienden, daarna volgde iedereen zijn eigen weg in het winkelcentrum.

In de avond: weer naar de kermis, genieten van de mooie atmosfeer.

qvond

zaterdag

In de ochtend zijn we naar de andere kant van de stad geweest: genoten van het schoon zicht

strand

kan niet opkomen met een meer creatieve mooie woorden na een lesje chinees, sorry... taalverward...


Tijdens ons laatste diner heb ik overgegeven, mijn buik deed zeer, had koorts,... kan het zijn dat ik iets verkeerd heb gegeten?

DSCN3781


zondag

In de ochtend heb ik ondervonden dat Chang ook last had van zijn maag en later die dag heeft de zakenman Liu verteld dat zijn vrouw dezelfde klachten heeft.


Liu trakteerde ons weer maar dan op zijn manier: de jongens moesten onafgebroken drinken en eten, arme Beren en Chang. Telkens dat oom Liu het glas opheft, begonnen onze jongens te beven van het angst. Alhoewel Chang was blij op het einde...


We hebben ons reis beeindigd met KTV, Chang en oom Liu deden door met het drinken, de rest werd betoverd door het Li Qi's stem.


Rond 18uur hebben we de trein genomen, deze keer met “sleepers”maandag

we kwamen aan in Beijing, ik voelde me al niet goed in mijn vel, dat geldt hetzelfde voor Beren, maar hij was vastberaden om deel te nemen aan de lessen, koppig ezel. Een uurtje later kwam hij terug...

14:31 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china, moon lie, dalian, beach |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.