26-04-08

26 april

26 april


Belofte

Ding laoshi had toch zijn belofte gehouden: rond 1 uur kwam Beren binnen in mijn kamer met een gsm in zijn hand. Na het telefoongesprek zei Beren dat Ding laoshi op ons buiten wachtte. Dus het studeren voor vandaag kan ik het al vergeten.
Enthousiast pratend over auto's nam hij ons mee naar een klein gebouw, een soort garage waar ze spijkers, schroeven,... bewaren. Dat was ons traininghal, stoffig en klein.

Wachtend op de 2 kleine jongens strekten we zachtjes. Toen Bil en Wil aankwamen (dat zijn hun Engelse namen) hebben Beren en ik hen lesgegeven. Ze zijn heel koddig, slim en gehoorzaam. Wat heel verschillend is van de westerse kleuters.

We hebben ook deelgenomen aan de les en om eerlijk te zijn ben ik onder de indruk hoe ze daar lesgeven. De kinderen zijn zo gehoorzaam dat ze zelfs niet eens protesteren als de leraar hun helpt met het pijnlijke strekken. Ik had een beetje medelijden toen ik hen zag strekken, maar ze veranderen van blik; juist direct na het strekken huppelden ze vrolijk heen en weer alsof er niks gebeurd is. Ze weten dat als je beter wil worden, moet je veel bitterheid inslikken. No Pain, No Gain.

Ik ben van bewust dat ze in het westen niet akkoord gaan met hoe ze lesgeven vooral in wushu, gymnastiek enzo,...Volgens mij is het fout om het grote land van de draak in het westerse kader te gooien. Begrip voor China kan alleen mogelijk gesteld worden als je de westerse ideeën, standpunten, wijsgeer achter je laat. Het Oosten kan niet bekeken worden door het westerse ogen, zoals China en andere Aziatische, Afrikaanse,... landen geen begrip kan opbrengen voor de rare wereld in Europa of Amerika waar de ideeën, zelfstandigheid, assertiviteit, gevoelens van het indivudu hoog aangeschreven worden. Zullen de Chinezen begrijpen waarom de jongeren in het westen elkaar neersteken voor een sigaret, waarom het geen goed idee is om alleen te wandelen in het midden van de nacht in London, Brussel,...?
Ok, natuurlijk gebeurt het wel eens in China dat paar tientallen elkaar vermoorden maar wees eerlijk hoeveel is dat op schaal van 1,3 miljard mensen?
Natuurlijk ga ik niet akkoord met paar standpunten hier, maar waar de zon schijnt, is er altijd schaduw.

Waarom de regering niet in het openbaar brengt bijvoorbeeld over deze “wrede” lesmethodes, ze weten gewoon dat het niet in het westen worden geapprecieerd, maar ze hebben de macht niet om de mentaliteit te veranderen, wel de media. Europa en Amerika, beide belangrijke zakenpartners voor China zullen gemakkelijk geschockeerd raken en dat zal slecht verlopen voor dit ontwikkelingsland met grote potentie. Het land moet nog groeien, liefst zonder een teveel aan hobbeldebobbels onderweg naar succes.


Enfin, dit is mijn mening, je moet niet 100procent akkoord gaan met deze stelling.studenten
Voor het eerst in deze jaar krijgen ze hier een dag vrij voor de traditionele feestdagen (bvb qingmingfestival).
De lokale studenten gaan een maand vroeger met hun school beeindigen wegens de Olympische Spelen. Tenzij dat ze hun naam hebben opgegeven om vrijwilligers te zijn in augustus, moeten ze naar huis terugkeren.

Wegens het angst voor een te grote aantal auto's in Beijing tijdens de Spelen, zullen ze een systeem invoeren deze komende zomer: sommige dagen mogen auto's met even nummerplaten rijden, andere dagen auto's met oneven nummers.

17:12 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.