20-04-08

 

18 april


stretchen

gisteren had ding me geholpen met mijn strekken. Ik lag op de bank, de ene leerling hield mijn rechterbeen vast terwijl Ding mijn andere been naar beneden trok in de richting van mijn hoofd. Het was niet zo “intense” zoals de vorige keer. Na het strekken moest ik direct schoppen, weer strekken, schoppen, strekken, schoppen. In het totaal heb ik gisteren 4 keer mijn linkerbeen gestrekt. Ik wist wel dat mijn been stijfjes ging zijn.

Vandaag had hij geholpen met mijn rechterbeen te strekken.massage, pool, lambsticks

s'avonds hebben we onszelf getrakteerd met een voetmassage..zo ontspannend. Gevolgd door heerlijke lambsticks en pool. Yay

19 april


belofte

donderdag had Ding me beloofd dat hij me ging meenemen waar hij kleine kinderen lesgeeft. Hij dacht dat het misschien interessant zou zijn voor mij, vooral hoe kleine kinderen strekken. Van die belofte is er niks van gekomen. Ik zal hem eraan herinneren als ik hem zie.


Chinees

volop chinees aan het studeren, heb nog steeds mijn boeken niet.


Stretchen

net nu dat ik dacht dat strekken niet erger kon, verrasde chang me alweer met zijn creatieve ideeen. Opgewarmd met een manke stijve been.


hotpot, ktv

Hotpot gegeten met de hele groep. Het was een gezellig restaurant waar je onbeperkt kan eten en drinken voor 49kuai op een voorwaarde: je moet alles kunnen opeten. Dus geen restjes! Anders moet je meer geld voor neertellen. Gezellig sfeer, lekker eten. Ik denk dat ik nooit zoveel lamsvlees heb gegeten.

Daarna hebben we ontspannen in de pepperbar,gevold door ktv. Blijkbaar was het een grote succes. Beren en ik zijn rond middernacht teruggeweest en de anderen rond 5uur....eetgewoontes

door de week eet ik niet zoveel, maar ik maak het goed door veel te eten in de weekends. Ben geen grote fan van de cantine.


opmerking
Als je hier in china wil trainen, is het beter om onder tafel te betalen. Op de capital college, is het alles op papier enzo. Maar de beste training is aan een student vragen of hij of zij je wil helpen met wushu.


20 april


krachttraining

ik heb een belangrijke les geleerd over de spieren: de kleine spieren. Chang laat me weten dat ze essentieel van belang zijn. Ze worden vaak over de hoofd gezien maar ze spelen een belangrijke rol bij het landen enzo. Volgens mij is wushu de enige sport die veel aandacht geeft voor de kleine spieren en ze te gebruiken.

12:46 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.