28-03-08

28 maart

26 maartZiek

De laatste tijd heb ik last van allerlei kwaaltjes: rode ogen, keelpijn (alweer), hoest,... Het is wel irritant, vooral de vorige training, toen ik de nieuwe as moest onthouden, had ik opeens “blurry eye sight”....


Chang's rechtzwaard is zo adembenemend mooi (video op mijn google picassa webalbum, onder album beihang). Ik neem elke gelegenheid om zijn bewegingen te bewonderen, bijvoorbeeld doen alsof ik het niet snap, zodat hij nog een keer kan tonen...


Maleisie

dinsdag vertrek ik naar Maleisie, daarna weer wushu in de ochtend yippiiii

Ben zeer blij want in de middaglessen op deze school (dinsdag en donderdag) is er een teveel aan mensen, waardoor ik niet in “full action” kan gaan....


28maart


Stukje Belgie in Beijing

de laatste dagen is het mottig weer, jakkes. Overal regenplassen, natte sokken, de wind die in je nek blaast, modder, zonneloos hemel, grijze wolken,... De chauffages in de kamers zijn uitgeschakeld, dus trillend van de kou schrijf ik dit neer...zo kou....


Internet

gvd door het weer, geen verbinding, grrrrrrrrrrrrff eten in de kantine...pfff tis zo koud en nat buiten............

11:22 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-08

23 maart

23 maartkrachttraining aka krijstraining

eens kijken, 8 rondes (1ronde=400m), waarvan 2 trage, gevolgd door 3 middelmatig, 2 snelle en beeindigen met 1 trage. Beren, daarentegen moest 10 rondes afleggen en was voor mij “wonderlijk” klaar. Tiens, als ik toch niet naar naar de wc moest na de eerste ronde,...zou ik toch??

Anyway, we hebben dan 5x15 buikspieroefening gedaan waar we 5kilo moesten meesleuren, gevolgd door 5x15 rugspieroefening met gewicht...gatver...en als ik niet “hoog” genoeg was, begon chang te knijpen in mijn benen....gatver.....


oh we leren ook nieuwe rechtzwaardoefening, het is zo mooi en elegant als Chang het doet...en ook zo moeilijk...


zondag=rustdag

vandaag lekker geluierd, de groentjes meegenomen naar de wushushop etc....

14:18 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-08

20 maart

20 maart


lesverandering

een dutje in het midden van de les heeft me overtuigd dat het beter is, voor mij dat ik terug naar wushu in de ochtend overschakel. Direct na Maleisie (1-10 april) ga ik het plannen.


Nieuwkomers

de nieuwkomers zijn geweldig, vooral als een van hen vergezeld met Maurits, om 7uur aan mijn deur stomdronken klopte, mijn toestemming vragen of ze mijn toilet mogen gebruiken en voor de rest van de dag in mijn bed slapen...sigh... wel ben tenminste content dat hij niet overgaf in mijn bed.Universiteit
nu doe ik wat research voor mijn toekomstige studieplannen.


Gezondheid

voel me al stukken beter, thank the gods, maar voel me af en toe wel moe....zzzzz


anyway sorry dat ik niet veel update, maar dat komt door de drukke tijdschema, ( de lessen zijn gedaan om 12, vlug eten zodat je tijd hebt om een dutje te doen, en hup wushu les)


Chinese lente

de bomen zijn hier mooi, vooral die met bloeiende bloesems. Jammer dat er regelmatig zandstormen zijn in Beijing :(

11:05 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-08

16 maart

16 MaartCarefour

vrijdag ging ik naar de Carrefour om mijn elektronische woordenboek te wisselen voor een meer handigere. In het begin lieten ze me niet, natuurlijk heb ik met hen gediscussieerd, na een uurtje en paar taal-en mentaliteitverwarringen kreeg ik uiteindelijk mijn geld terug. Dit is het eerste keer dat ik de slechte kant zie van China: geen klantvriendelijkheid, noch gevoel voor organisatie. Niet dat ik het overbodigheid van “welkom”, “dank je”, “ alstublieft”, “tot ziens” en het neppe “ik werk hier zo graag”-glimlach mis van het Westen, maar ik verwacht toch ten minste doelmatigheid. Als je hen iets vraagt, laten ze aan je de kant staan voor een tijdje, verwachtend dat vroeg of laat je je eigen plan trekt.


Enfin ben ik naar Wangfujin geweest om een betere woordenboek te kopen, waar de winkelier veel vriendelijker is. Maar kan het zijn dat de winkelier gewend is aan de hoge verwachtingen van de westerlingen? Want Wangfujin is een van de zovele plaatsen waar er vele westerlingen rondlopen.


Heb daar ook Calvin en Hobbes gekocht!!!


Summer Palace


gisteren zijn we met de hele groep naar de Summer Palace geweest. Het was zeer gezellig, mooie landschap, mooi weer, enzo. Foto's ga ik straks uploaden


Training

ben halfweg gestopt in Chang's training, omdat ik me niet lekker voelde( keelontsteking). Nu moet ik voor een tijdje rusten......Pfffff, ik mis de ochtendtraining, dat houdt me tenminste in vorm


Newbies

Mark van Amerika

Fi van IerlanMartin van Zweden (hij spreekt cantonees, hua qiao)

Jordan van Amerika

Elaine van Uk ( maar is geboren in Amerika)

...? van Denemark


04:30 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-08

12 Maart

 12 maart

chinees

kleine update voor ik naar de les gaat.
ben gisteren overgeschakeld naar een hogere klas. Wel, in het begin is het moeilijk, omdat mijn twee andere klasgenoten meer chinese karakters kennen dan ik, dus ze hebben een grote voorsprong... heb een elektronische woordenboek gekocht om mijn studies vlot te laten verlopen.

 

00:12 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-08

9maart en 10maart


9maart


Lesgeven


geef les engels aan een Chinese. Zeer aardig en leergierig. Haar chinees is zeer goed in vergeleken met de andere, jammer dat ze te verlegen is om te spreken.


Chang's conditietraining

mijn hart klopte onderweg naar de les. Het was uitputtend, demotiverend, verschrikkelijk, bangelijk, ... onze eerste opdracht luidde: 5xronde (=400m), eerste traag, gevolgd door 2 gemiddelde en ten slotte door 2 snelle spurt. (jakkes), 3x200m snelle spurt, 3x50m snelle spurt, 12x “heupoefening”set (zeer uitputtend), 2xset ( 20x knieen opheffen, spurten naar de andere mat, 20 buikspieroefening (schaar), huppelen op een been naar de andere mat, 20 rugoefening, huppelen op de andere been,20 zijdelings buikspier, sprongen naar de mat, 20x push ups) gadver... Chang was ook “easy” met mij, ik moest maar 2x200m, makkelijkere heupoefening doen (omdat mijn benen te kort was) en 15xbuikspier.


Normaal hebben we training daarna, maar we waren te “lui” hahaha


Chinees

geen wushu in de ochtend, godverdomme! Maar chinees, eens kijken of ik dit volhou, anders niet...


10 maart


eerste schooldag

in onze klas heb je Maurits, Beren, Chika, 3 Koreanen en een Franse. Blijkbaar beginnen we les 31, met andere woorden, ik was bezig voor een halve semester om tot les 40 te geraken... ik ga naar een andere klas met Chika en een koreaan. God ik viel al in slaap...zucht. Blijkbaar in de ochtend-wushules zijn er 13 mensen. Veel nieuwelingen, ondertussen met een Amerikaan en een Deens kennisgemaakt.


Deze middag hebben we geprobeerd basketbal te spelen...toen veranderde het naar voetbal, vervolgens werd ik een geliefd boksbal en ten slotte zag je Beren en Maurits een typische Britse/Goofy-achtige bokspositie nemen....

15:40 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-03-08

6 maart

6 maart


marks verjaardagfeestje

gisteren was het Mark's verjaardagfeestje (die van Engeland), we hebben hem getrakteerd op indisch eten hmmm. Het was vooral leuk omdat iedereen terug is (Nige en Maurits zijn terug :))


voetmassage

de voetmassage...het is meer dan een voetmassage, het is een voetbad en schouders-arm-hand-nek-been-voet massage! De masseur was ongelooflijk, van een paar pijnpunten in mijn voeten kon hij al zeggen dat ik last had van mijn maag en slapeloosheid (het is waar ook...heb nog steeds nog last van slapeloosheid de laatste tijd). Hij tastte mijn rechterenkel en hij vroeg hoelang ik pijn had aan mijn rechterenkel(! Note: i didn't tell him i sprained my foot), voor ik hem beantwoordde, heeft hij zichzelf het antwoord gegeven: 4 à 5dagen. Dit allemaal voor 28kuai (2,5 à 3 euro)

Ik ben onlangs ontdekt dat ze alles hebben in de jimenli-buurt: voetmassage, restaurants, wasserij, klerenmaker, biljarttafel,..


heb mijn riem laten aanpassen voor 2kuai


programmawisseling

ok, blijkbaar heeft mijn ma geklaagd bij de leraar. Ze vond dat ik het beter kon met mijn chinees, dus ze heeft gevraagd of ik in plaats van wushu elke ochtend en Chinees 3 keer per week , Chinees elke ochtend en wushu 2 keer per week deed... Wel een beetje vervelend, want ze heeft me al “gedreigd” dat ik van school moet veranderen (naar BLCU,Beijing Language and Culture University, het klinkt als een belovend naam maar het is een plaats waar ik meer omringd ben met meer buitenlanders). Enfin, ik heb die dreiging nooit a serieux genomen, mama kennende, maar ze heeft me nooit verteld over de programmawisseling tot de leraar me vertelde. Uiteindelijk (met mijn toestemming) ga ik deze maandag elke ochtend Chinees studeren tijdens de weekdagen. Gelukkig train ik buiten school met Chang.


chang's training

juist wushu-training gehad. Om eerlijk te zijn, Chang's training is meer effectief dan de capital college training die te zacht zijn met de buitenlanders. De voorbije weken is mijn flexibiliteit bevorderd, een andere voorbeeld dat het goed gaat. Vandaag heeft Xiao (die vroeger getraind werd door wu bin) handje toegestoken (is dat de juiste uitdrukking?).
Paar tips van de exlid: wushu bestaat niet alleen uit training maar ook uit rust. Alleen door basisoefening word je level hoger ongeacht je fantastische sprongen. Het zit allemaal in de details.


De laatste tijd

voel ik me druk, heb hoofdpijn en last van slapeloosheid. Het is vooral begonnen na mijn reis naar Shanghai. pfffffff