06-03-08

6 maart

6 maart


marks verjaardagfeestje

gisteren was het Mark's verjaardagfeestje (die van Engeland), we hebben hem getrakteerd op indisch eten hmmm. Het was vooral leuk omdat iedereen terug is (Nige en Maurits zijn terug :))


voetmassage

de voetmassage...het is meer dan een voetmassage, het is een voetbad en schouders-arm-hand-nek-been-voet massage! De masseur was ongelooflijk, van een paar pijnpunten in mijn voeten kon hij al zeggen dat ik last had van mijn maag en slapeloosheid (het is waar ook...heb nog steeds nog last van slapeloosheid de laatste tijd). Hij tastte mijn rechterenkel en hij vroeg hoelang ik pijn had aan mijn rechterenkel(! Note: i didn't tell him i sprained my foot), voor ik hem beantwoordde, heeft hij zichzelf het antwoord gegeven: 4 à 5dagen. Dit allemaal voor 28kuai (2,5 à 3 euro)

Ik ben onlangs ontdekt dat ze alles hebben in de jimenli-buurt: voetmassage, restaurants, wasserij, klerenmaker, biljarttafel,..


heb mijn riem laten aanpassen voor 2kuai


programmawisseling

ok, blijkbaar heeft mijn ma geklaagd bij de leraar. Ze vond dat ik het beter kon met mijn chinees, dus ze heeft gevraagd of ik in plaats van wushu elke ochtend en Chinees 3 keer per week , Chinees elke ochtend en wushu 2 keer per week deed... Wel een beetje vervelend, want ze heeft me al “gedreigd” dat ik van school moet veranderen (naar BLCU,Beijing Language and Culture University, het klinkt als een belovend naam maar het is een plaats waar ik meer omringd ben met meer buitenlanders). Enfin, ik heb die dreiging nooit a serieux genomen, mama kennende, maar ze heeft me nooit verteld over de programmawisseling tot de leraar me vertelde. Uiteindelijk (met mijn toestemming) ga ik deze maandag elke ochtend Chinees studeren tijdens de weekdagen. Gelukkig train ik buiten school met Chang.


chang's training

juist wushu-training gehad. Om eerlijk te zijn, Chang's training is meer effectief dan de capital college training die te zacht zijn met de buitenlanders. De voorbije weken is mijn flexibiliteit bevorderd, een andere voorbeeld dat het goed gaat. Vandaag heeft Xiao (die vroeger getraind werd door wu bin) handje toegestoken (is dat de juiste uitdrukking?).
Paar tips van de exlid: wushu bestaat niet alleen uit training maar ook uit rust. Alleen door basisoefening word je level hoger ongeacht je fantastische sprongen. Het zit allemaal in de details.


De laatste tijd

voel ik me druk, heb hoofdpijn en last van slapeloosheid. Het is vooral begonnen na mijn reis naar Shanghai. pfffffff


De commentaren zijn gesloten.