07-02-08

7 februari

7 februari


chinees nieuwjaar
Chinees Nieuwjaar duurt 10 dagen, vandaag is het de eerste dag :) gelukkig nieuwjaar!!


Pannekoeken

gisteren hebben Mark, Maurits, Beren en ik boodschappen gedaan voor pannekoeken in Wallmart. God, het kroeilde van chinezen daar. Na het boodschappen hebben we naar “300” gekeken, achteraf hebben we pannekoeken gebakken in Mark's appartement. Maurits toonde ons hoe je een typische Nederlandse pannekoek moet bakken (bacon, appel, rozijn), mijn pannekoek flopte :(. Wel grappig, dat deze keer de jongens iets klaarmaakten.

Chineze Oudejaarsavond
Toen we onze pannekoeken oppeuzelden en naar Hitchcock “Psycho” keken met een lach, staken ze buiten vuurwerk af. Eigenlijk staken ze vuurwerk de laatste dagen (zelfs overdag) af. Een uur voor middernacht, staken ze om de 5 vierkante kilometer vuurwerk af. Uit Mark's appartement, zag je meer dan 20 kleurijke vuurwerken op verschillende locaties afgestoken. Op de straat werden al 3 gestoken, achter ons appartment 2, achter paar gebouwen al 8 en in de horizon meer. In heel Beijing werd er overal vuurwerk afstoken. Gekkenwerk, maar toch zo mooi. Ik verdom het dat ik mijn fototoestel niet mee had, maar aangezien dat ze toch rond deze tijd (14:33) nog afsteken, denk ik dat ze ook vanavond (en mss voor de rest vd 10 dgn) afsteken. Het meest irritanste is, is dat ze niet weten wanneer ze moeten stoppen: vuurwerkknallen tijdens mijn slaap...zucht...


Nieuws

ik heb gehoord in het nieuws dat Chinezen niet konden terugkeren naar hun families door het sneeuw, waardoor ze moeten werken tijden Chinees Nieuwjaar én ze een jaartje extra moeten wacht en om hun families terug te zien.

08:06 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.