01-02-08

ongelukje in de wushules

ik heb een ongelukje gehad in de wushules mt mn breedzwaard. Het begon zo:

tijdens de les moesten we met breedzwaard oefenen ( het is onscherp natuurlijk), eerst moesten we 30 keer de "flower" technique doen, de volgende 30 moesten we sneller zijn en voordat ik het wist, heeft mijn breedzwaard mijn linkeroog "gebotst". Ik zat op mijn knieen op de grond, met mijn handen tegen mijn linkeroog. Chang zei dat ik mijn handen moest wegdoen en begon te panikeren, ik vroeg aan Beren of het aan het bloeden was, hij antwoordde dat het 2 ondiepe wondes waren : eentje naast mijn linkeroog en een op mijn neus. Chang zei dat Beren en Omar moesten opruimen, Omar moest daarna onze spullen terug naar onze kamer brengen en vervolgens brachten Chang en Beren mij naar het ziekenhuis dichtbij.

oh tussen haakjes , tijdens de hele situatie was ik kalm in vergeleken met chang bvb : " ok dont worry, is just a small cut, no need to worry, ok? ok?" ik weet wat dat het een kleine wonde is... of toen hij zei :" it's ok to open your eyes" natuurlijk heb ik mijn ogen geopend anders zou ik blind de straat afdwalen. ik vond de reactie van CHang wel grappig

we gingen de ziekenhuis binnen en registreerden  mijn naam. TIjden de registratie wou de receptionist mijn oog kijken en een voorbijganger keek geschokt naar mijn wonde , ik dacht "wow dat is vriendelijk", we gingen daarna naar de oogarts. Resultaat mijn zicht is "normaal" gebleven, het ongeluk heeft geen verdere schade aan mijn oogbal gedaan, maar ze moeten wel mijn wonde dichtnaaien. Voor de "operatie", moest ik eerst naar de KNO arts voor mijn neus om te zien of het ok was.

de gangen van de zieknhuis was....drama overal... mensen die beginnen te flippen, oude mensen die zich moesten laten opnemen, een vrouw die , ik denk , dronken was en juist heeft gespuugd voor dat ze naar het ziekenhuis ging en natuurlijk had je mij met een lelijk opgezwollen linkeroog.


tijdens de "operatie", wel het was ok, ik was niet bang ofzo eigenlijk was ik verveeld omdat ik vroeger naar huis wou gaan. De dokter zei dat de narcose prik pijn ging doen, maar het "stings" /"stiches" ( in nl=?) een beetje. ze heeft ook de wonde op mijn neus dichtgenaaid terwijl ik zei dat het overbodig was.

daarna gaf ze mijn medicijnen: antibiotica, oogdruppelsn en een ...."muscle injection for your ass". Ik was een beetje verschoten, want wat heeft een kontinjectie nou mee te doen met de wondes rondom mijn oog?????? maar later heb ik ontdekt dankzij maurits dat het een tetanusprik was.

ik dacht dat we eindelijk klaar was, maar nee ik moest twee soorten X-ray doormaken, een voor mijn neus en een voor mijn oog. halfuurtje wahten vooraleer de fotos gewassen zijn. Resultaat: alles is ok

we kwamen gisteren thuis rond middernacht en nu ben ik opgestaan met een lelijk opgezwollen oog

binnen paar uur moet ik weer teruggaan naar het ziekenhuis en de 4 dagen daarop weer voor de hechting.

02:05 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.