31-01-08

31 januari

31 januari


de laatste lessen


de voorlaatste les voor dit semester. Jammer, want ik begon de opwarming zo leuk te vinden, vooral als het voetbal is met de leraren. Blijkbaar zijn Omar en ik verschrikkelijk, luid en wild in voetbal. Wel , de term “wild” geldt voor mij, aangezien dat ik graag de leraren tackelt (uit puur wraaksgevoel :)). Ik dacht dat ik nooit een jongen zal ontmoeten die even slecht of slechter is in voetbal dan ik. Omar en ik hebben gelijkaardige “kwaliteiten”: slecht in voetbal, goed in tekenen, tijdens Chang's les zijn wij altijd in problemen, we schreeuwen de hele tijd, zingen de hele tijd,...
Vandaag was ik goed in goalkeeping (i didn't flinch once when the friendly giant of 2 metres and bit tall trying to shoot a goal)

het meest amuserend was toen Ding laoshi een ingebeelde gevecht deed in de boksring :)


oh ik heb ook gejankt, gekrijst toen we de zijdeling spreidzit moesten doen (heb geen lenige heupen) en het leukste ervan was, was dat ik hulp kreeg van ding laoshi (hij zat op mijn rug)

blauwe plekken


ik denk dat ik nooit zoveel blauwe plekken op hetzelfde moment dan nu. 2 grote blauwe plekken op mijn rechterdij, mijn 2 knieen door goalkeeping, een door Chang en zijn kleine martelingstokje, 2 op mijn rechterdij ( weet ik niet), 2 rond mijn rechterelboog,...ze deden geen zeer toen ik ze kreeg.


Middagtraining
ik kwam eens kijken naar de middagtraining van Omar, Beren, Paul en Ding laoshi. Er waren ook 2 Chinese 6-jarige kinderen. Het niveau dat ze hadden was gelijkaardig zoals de mijne, maar ze waren leniger en hadden veel meer potentieel.......(heb videos genomen, zal straks op website zetten)


huiswerk

ik probeer die Chang te overtuigen om zijn huiswerk te maken (10 Engelse zinnen over zijn dag) maar hij is zo lui ;)

11:25 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-08

29 januari

29 januari


laatste week

laatste week wushu les voor de wintervakantie op capital college ( aaaah zalig), maar ook de laatste week voor onze rare Mexicaanse vriend Omar. Beren en ik zijn van plan naar Mark's appartement te gaan om te gaan koken en filmmarathons te houden tijdens Chinees Nieuwjaar. Probleem is dat er weinig winkelmarkten zijn die westerse ingrediënten aanbieden.


Walmart
moest van mijn zus de prijzen van een canon ixus vergelijken, dus ging ik naar het Walmart ( niet ver) en ook rondgesnuffeld voor westerse ingrediënten. Resultaten van de zoektocht : samengeperste olijven, tomatensaus met basil, geen nootmuskaat, geen westerse kruiden (wel garlic and hot, curry, 5 spices, shechuan spice, ground mustard, ginger,..) geen westerse pasta, .....verveling

heb teveel vrije tijd omdat er geen chinese lessen zijn, pfff..... wil wel joggen maar het is zo koud buiten en het irri als het windt...brrrr... heb geen zin om mijn chinees te herhalen...kijk wel naar gilmore girls maar op een trage tempo...heb wel verbazingwekkend vele keren mijn kamer opgeruimd...(er zit een moon fung gen in me...)


over moon fung gesproken, I demand baby pictures of Ella Faye and Ryan (together) and a video where Ella Faye is walking!!!!!!!!!!! mis mijn baby nichtje


kamer

heb foto's gemaakt ;)


gisteren
heb biljart gespeeld met Maurits (die terug is van zijn “reis”), Mark en Beren. Vele keren verloren, eigenlijk alle keren verloren.


Gymnastiek
eens moesten we de zaal delen met jonge meisjes rond de leeftijd van 7 of 9 en die gymnastiek beoefenen. Oh mijn god... ze rollen de tapijt en zitten al gemakkelijk in een spreidzit alsof het een natuurlijk beweging was; ze staan tegen de muur met hun been naast hun hoofd; ze maken een voorwaartse split en raken gemakkelijk hun hoofd tegen hun been,...frustaties rond de buitenlanders...


Planning

eind februari: ma komt over voor 2 weken
eind maart: ga ik naar maleisie om Qing ming te vieren met papa

juni: zus komt over voor een maand, ga 2 weken op reis


oja hoe zit het met de wushu lijst?

13:32 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-01-08

26 januari

26 januari


training
vandaag hadden we mijn allerliefste soort training: condititietraining gecombineerd met krachttraining. Eerste twee rondes hebben we traag gelopen, gevolgd door 3 rondes middelmatig snelheid, daarna 2 snelle spurt en ten slotte 3 trage rondes. Ik heb dat allemaal goed gedaan (dit is natuurlijk uit puur sarcasme en met galgenhumor geschreven). Toen ik de laatste 2 rondes deed, voegde Chang nonchalant erbij toe: “quickly, moo!”. Na de 10 rondes, moesten we 5 keer sprinten (natuurlijk was ik weer het laatste, alhoewel de laatste 2 waar we eerst 10 keer onze knieen moesten opheffen, was ik verbazingwekkend de eerste...)

Voor onze sprongkracht gingen we naar de hoge tribune en de trappen op en neer “springen”. Ten slotte kuitentraining en buikspiefoefening. (wiii...)


Maar gelukkig ging de avondtraining niet door door het waterlek (de vloer was letterlijk onder water, zo erg dat je een ijsbaan ervan kan maken als de ramen open liet, want 's nacht is de temperatuur onder het vriespunt)


Gisteren moesten we de laatste as memoriseren, god het was moeilijk om de as in onze hoofd in te stampen. Chang werd bijna gek en wanhopig van ons ;)


ghost town

iedereen keert nu naar huis met drastische gevolgen : stilte ;) en het aantal keuzes voor eten in de kantine krimpt...zo honger....maar gelukkig heb ik “oathmeal” oh yes!!!!


verwarring

ik dacht dat Jack en William hetzelfde chinese student was, maar blijkbaar zijn ze broers (mss tweelingbroers), want ik vond het al raar toen William zei : “ when Jack returns”, vroeg ik me af waarom hij in het derde persoon sprak.

14:48 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-08

23 januari

23 januari


ziek

Zondag voelde ik me ziek, dus heb ik de avondtraining (zondag) en de ochtendtraining (maandag) overgeslaan. Zondag was een slechte dag voor me : neus was verstopt, keelpijn, hoofdpijn, buikspierpijn, slecht gehumeurd (het was sprongen tijdens de middagtraining...jakkes) gefrustreerd over mijn rechterbeen (flexibility =0),... goed idee dat ik de volgend training niet kwam opdagen.


Monkey fist (hou quan)

heb me vandaag plat gelachen toen de oude wushu/sanda leraar apenstijl en de gorillastijl (ja, gorilla) deed, ik heb vooral genoten toen hij de aapachtige gezichtsexpressie namaakte en de postuur van een gorilla aannam. Het was amuserend maar wat mijn hart brak, was wat de leraar me vertelde : het is onpassend dat meisjes apenstijl doen!!!


heb blaren op mijn rechterhand door gunshu.


Hotpot
gisteren nam Jack ( een chinese wushustudent) naar een restaurant waar ze hotpot opdienen, het beste was, dat het een “all you can eat” restaurant was! Yataaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Het plaats waar we gisteren geweest waren, ben ik al bekend mee. Namelijk Stef's afscheidfeestje in de eerste semester.


Taalverwarring
soms denk ik in het nederlands en soms in het engels...pfff vervelend


markt
gisteren zijn ik, Beren en Omar naar de yashow markt geweest. Heb een jurk gekocht die ik eigenlijk niet wil, heb het gewoon gekocht zodat de fuwuyuan (de verkoopster) me zou stoppen met lastigvallen. Ik heb tevergeefs geprobeerd mijn afstand te houden door weg te lopen (telkens roept ze me terug), haar weg te schrikken door mijn koppige prijs (“niet 675yuan, mevrouw, maar 70!”). Dus op het einde heb ik het voor 130yuan gekocht...pfff.... kon het natuurlijk goedkoper krijgen, maar ze was zo “persistent” (wat is de nederlandse vertaling voor dit woord ook al weer?)

 

 

wereldnieuws

wow, heb Nieuwsblad online gelezen...interessante keuze onder de democraten..Hilary or Obama?


 

07:39 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-01-08

19 januari

19januari


krachttraining

de training van chang worden erger en erger, gisteren hadden we krachttraining gehad, dat was 2 uur marteling. Ik heb vooral geleden bij de buikspieroefening (liggen op een bankje, je benen naar boven opheffen en als je de hoogste punt bereikt, staat iemand klaar om je benen naar beneden te duwen en je mag niet de grond aanraken), iedereen moest 3x20doen maar ik moest nog 15 extra doen omdat ik het niet juist deed :(. Dan had je nog de 5minuten hoge mabu leunend aan de muur, we hadden ons dood geschrokken toen hij de juiste vertaling niet vond voor “nog 3minuten te gaan” , hij zei tegen ons dat we deze oefening nog 3 keer moest doen. Hij lachte zich plat toen hij onze angstige blikken zag.


Volgend dag.

Deze ochtend ben ik opgestaan met een heftige buikspierpijn! Opstaan, lachen, sniezen,.. doen zo zeer! Zelfs deze middagtraining was niet plezant, dankzij mijn buikspierpijn (zelf schoppen doen zeer).
Deze soort training is meer strenger en moeilijker, blijkbaar kent Chang alle kneepje van het vak (of soorten martelingen) want hij heeft in sichahai getraind toen hij jong was.

16:22 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-01-08

17 januari

17 januari


sneeuw

vandaag heeft het gesneeuwd! Het was echt plezant om sneeuwbalgevecht te houden met Beren en met een paar chinese studenten. Lang geleden dat ik zoveel sneeuw zag (maw genoeg sneeuw om sneeuwballen te maken!). Ik hoop dat het morgen zal blijven liggen, moet wel want de temperatuur zal onder de 0graden zijn, brrrrrr...


Wushu
vanaf dinsdag zullen we les hebben om 9h ipv 8h. In deze ochtendtraining heeft Ding laoshi met ons meegetraind, het was ongelooflijk! Zijn voet tijdens de voorwaartse schop reikte juist boven zijn hoofd op een snelle tempo, waardoor je de indruk hebt dat hij zijn voorhoofd schopte. Ongelooflijk dat hij nog steeds die oefeningen kan doen, (opmerking: hij is in de dertig, in China beschouwen ze dat als oud!)


s'avonds trainen Omar, Beren en ik met Chang (ex lid van de bj wushu team). De lessen zijn grappig met Chang die zijn best doet om Engels te spreken en het gedrag aanneemt van een “typical London Gentleman”. De opwarming is ook leuk, vooral als we elkaar proberen te saboteren tijdens voetbal ;). Chang neemt graag wraak door ons in spreidzit te laten voor 2minuten en elke les martelt hij ons met zijn krachttraining voor onze benen: vandaag moesten we dulibu voor elk been voor 2 minuten doen, daarna mabu voor 2 minuten, vervolgens gongbu per been voor 2 minuten en gisteren 3x 1 minuut mabu, gongbu en shibu. Wat nog leuker is, is dat hij ons met een klein stok port/slaat als we niet diep genoeg staan of waardoor hij ons jaloers probeert te maken door te zeggen: “you know, if i do mabu for 2 minutes , time goes really really really slow, but now, i look at my watch an at you, waaa! Time goes so fast! Don't you think?” Pracht van een vent...

Oh ik leer een nieuwe vorm van changquan en gunshu :)


kamer

Het mag wel grof klinken, maar nu dat Nadia weg is,aaaah zalig stilte aaaah... Ik heb de 2bedden naast elkaar gezet, aaah zoo groooot... Na een paar maanden met een kamergenoot, begin je de privacy wel te missen...maar ik mis nadia nog steeds.


Porridge

ben zo verslaafd aan oatmeal porridge! Het is zo vullend, gezond en lekker! hmmmmm

16:41 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-08

15 januari

15 januari


Vertrek

Na de les hebben we Nadia vergezeld naar de luchthaven. Morgen vertrekt Stef en binnenkort gaan veel van mijn vrienden op reis, god ik ga zo alleen zijn....pffff Ik ga Nadia missen

Geluierd

In name van Nadia heb ik me amerikaans gedragen maw toen ik thuiskwam, heb ik de hele dag Heroes seizoen 2 gekeken in mijn bed en voor diner heb ik pizza gegeten bij pyro's pizza. Tip: get the pan cookie!! zo lekker!!
Behalve het geluier, heb ik mijn kamer opgeruimd (ik denk dat mijn zus met grote ogen dit lees...)

Nederlands
mijn nederlands wordt slechter :(, ik heb meer boeken nodig...


kerstkaartjes

Ik wacht nog steeds op de beloofde kerstpakketjes...snik

15:42 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |