24-12-07

Hongkong avontuur dag 0-1-2

22 december

 ik zit al 5uur op de trein en nog 20 uren te gaan. wat we gedaan hebben om de tijd te doden: praten, slapen, kerstkados geopend (dank je Sara), Tommy gevolgd door Beren en Maurits, heeft lipgloss opgedaan in ruil voor massage. onze compartiment bestaat uit 6 kleine beddenm het is heel gezellig en knusjes.

 

23 december

nog steeds op de trein. Gisteren gezellig gekletst en om 11uur geslapen. midden in de nacht werd ik plotseling wakker door de warmte, daarna verder geslapen.

 in de ochtend keek ik naar buiten: landschappen van alle soorten raasten voorbij bijvoorbeeld  filmachtige landschappen (riviers, bergen, rijstdinges???) industriele steden (fabrieken waar smog uit de pijpen opstijgt), middle-of-nowhere-place (dorpen waarvan de palmbomen grijs uitzagen, bedekt uit stof), arme dorpen (sommige huizen waren halfgebouwd)

 meer en meer tropische kenmerken komen tevoorschijn: meer groen, rode stof, palmbomen,....

nog een uur te gaan vooraleer we in hongkong aankomen.

 

PS
in de toilet op de trein staat er een verbodsbord naast het venster met daarop :"please dont jump"

later....

we zijn uiteindelijk aangekomen in hongkong, daarna ingecheckt en tenslotte heerlijke dimsum gegeten hmmmmmm

 hongkong is een oxomoron. Je hebt het gevoel dat je in een stad woont want je bent omringd door grote gebouwen, de straten zien er zwart uit van de mensen, alles is in handbereik 5 elektronische winkels op dezelfde straat, reclameborden zijn overal, maar je hebt ook het gevoel dat je in de tropen bent. veel groen en tropische planten, tropisch weer enzo

tommy moest naar zijn familie in hk dus we gaan hem een tijdje niet zien

savonds hebben we uitgegaan, om 8h de lichtshow van de gebouwen bekeken en wijn gedronken om onwe eerste dag in hk te vieren!!!

Kerstmis
er is meer kerstgeest in hongkong dan in beijing. Ik was al bijna vergeten hoe belangrijk kerst was voor mij, gewoon omdat ik zo weining decoraties zag in beijing, maar hier in hk het is overal! zelf de lichtborden van de bussen wensen je een prettige kerst toe!

Verkeer
het verkeer is alleszins veiliger dan Beijing! de taxis zijn hier groter ( je kan er gemakkelijk met 8 zitten, terwijl je al met 5krapvol wit), de autos zijn hier mooier

mensen
het is zo leuk om weer kantonees te spreken, een taal waar je beter thuis voelt dan manderijns. De meeste tijd waren Tommy en ik vertalers voor onze vrienden. De mensen zijn hier vriendelijk en modegevoelig. Oja, ze zijn veel kleiner dan Beijingmensen! Zeg maar, dat mijn hoogte de gemiddelde hoogte is in hk!

prijs
het is een klein beetje duurder dan Beijing. In Beijing kan je al iets kopen voor 6kuai en hier voor 20dollars (ongeveer 20 kuai)

jeugdherberg

dit kamer is klein beetje groter dan de mijne in beijing. er zijn 6 stapelbedden aanwezig, de we hebben 5 bedden in beslag genomen de rest door andere buitenlanders, de kamer is nooit maar ook nooit op slot! dus paspoort, geld enzo altijd meenemen!! er zijn 2 badkamers ten grootte van een normaal toiletkamer. het is hier zeer krap!

 24 december

vandaag opgestaan om 8h, douch genomen en gestudeerd. Daarna hebben we hk eiland verkend.  de hongkong garden bezocht. Heel mooi maar wel heel klein....

daarna lekker gegeten bij een lokale restaurant

stomme westerse typboard waar de letters qwerty gaan, krijg kramp in mijn hand dus

prettige kerstfeest!!!!

10:16 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.