18-12-07

18 December

18 december


hongkong

nog 4 dagen vooraleer ik naar Hongkong vertrek :) sta al te popelen om te vertrekken en daar kerstmis vieren.


examen

vrijdag is het bekend gemaakt dat we op 8januari examen wushu hebben en gisteren heeft de leraar ons mededeelt (?) als we vanaf vandaag niet komen opdagen, behalen we onze diploma's niet. Met “we”, bedoel ik, voor degene die met WLE zijn, in januari vertrekken en die bijna nooit komen opdagen. Jammer dat ik volgend week naar hongkong vertrek en niet fatsoenlijk kan voorbereiden, maar ik ga de examen toch doen (fanzi en guidingquan). Gelukkig zijn de examens in januari voor degene die hier een jaar blijven niet zo belangrijk als die van juli.

Chinees geschreven examen valt op mijn verjaardag voor de eerste keer...


compliment?

Sinds deze week train ik 2 keer per dag, de ochtendtraining bij de CIPE en de middagtraining bij Beihang. Gisteren toen we de carthwheels deden, zei Xing laoshi plotseling, uit het niets, zomaar, out of the blue, coming from nowhere,... dat ik dik was. Ik dacht dat ik het misverstond had en keek naar Xing laoshi of hij heeft gezegd wat ik dacht dat hij gezegd heeft. Nee, hij voegde een paar gebaren toe om duidelijk te maken dat ik dik ben. Hij zag mijn geschokte blik en voegde eraan toe dat het een goede eigenschap, dat ik veel kracht had... ik nam het niet zo serieus want ik weet nog dat Xue Jun zei dat dik een meer neutrale waarde had in China, maar ik kon niet helpen naar mezelf te kijken in de spiegel...

Vorig donderdag, de laatste oldskooltraining, heb ik mijn fanzi weer getoond. Ik wou echt Xiao's taolu leren, maar blijkbaar vond hij mijn vorm het mooist. Ja, het is wel leuk om te horen, maar ik wil nog steeds zijn vorm leren!

08:37 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.