12-11-07

12 november

12 november


Vandaag heb ik de training gemist uit pure “noodzaak”, namelijk “the 9th world wushu championship”. Ik heb het in de ochtend gezien toen ze man nangun, man qianshu en vrouw nanquan optraden. Ze waren goed bijvoorbeeld Maleisie, Korea, Indonesie, Vietnam, Taipei, Canada, Rusland enzo, maar ik was wel een klein beetje teleurgesteld in het beperkt aantal Chinese deelnemers van mainland China. (er daagde niemand op in man qianshu) Misschien zijn de Chinezen niet geintereseerd in de wereldtitiel, maar eerder in de nationale titel?


Na de ochtendwedstrijd keerde ik juist op tijd terug voor mijn hanyules. Daarna gingen we weer terug naar het stadium. Maar deze keer heb ik de Chinezen gezien. They were really outstanding! Elke keer als ze de tapijt betraden, werd het gevolgd door volledige stilte en bewonderde blikken, daarna veel gejuich en applaus van de supporters van elke land dat aanwezig was. Natuurlijk namen ze de eerste plaats, de rest vecht voor de titel voor de tweede plaats.


Bekende gezichten op de wedstrijd: Marc Theeboom en Sallie (?), Fang Oei, Fei Baoxian, de oekrainiers, Hongkongteam, berlin wushu team, enzo...


I'm hitting the sack now, so tired...

16:47 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.