04-11-07

4 oktober

4 november


beihaipark


gisteren ben ik met Xue Jun en Beren naar beihai park geweest. Eerst namen we de metro naar xi tian an men en hebben we natuurlijk de Tian'an men plein gezien. Ik heb het al eerder gezien maar ik sta altijd verblufd bij het zicht van de “Forbidden City”, juist naast het Tien'anmen. Normaal gingen we ook the forbidden city bezoeken (ja alweer!) omdat Xue Jun en Beren er nooit naar toe zijn geweest, maar Xue Jun heeft al plannen om 17h dus hebben we besloten alleen Beihaipark te bezoeken.


bedenking

Op die dag heb ik geen enkele cent uitgegeven (zelfs de metroticket niet), omdat Xue Jun echt erop stond om alles te betalen. Beren probeerde de “entrancetickets” te betalen en ik voor het eten, maar het mislukte. He is a really gentleman, but I kinda feel guilty, so Beren and I will try to make it up. (but what?)

Alles betalen, ons behandelen als gasten, vriendelijk zijn,...

Ik denk dat het te maken heeft met “losing face”of gezichtverlies dat heel sterk staat in de Chinese cultuur. De Chinezen (vooral de jongens) willen niet profiteren van hun gasten en ze willen tonen dat ze in staat zijn om zich alles te veroorloven. Toen Beren de tickets probeerde te betalen, trok Xue Jun een beledigde gezicht. Ik ben geen antropoloog, ik schrijf alleen wat ik zie. Anyway I'm really impressed!!!

De Chinese meisjes daarentegen zijn meer verlegen,bescheiden, heel onzeker en misschien onervaren, maar heel gastvriendelijk.


Hoe meer ik met chinezen rondhang, hoe meer ik wil weten over hun cultuur en hun etiquette.


Het is zeer normaal dat Chinezen hun gasten complimenteren. Tegen de meisjes zeggen ze “ke ai”, “piao liang” en tegen jongen “ku”, “shuan”. Maar ze zeggen dat soms op een rare manier bijvoorbeeld Xue Jun sms'te me : “I really had a good time, I want you to be more and more beautiful and Beren be more and more cool”


Lazy sundayssssss


vandaag heb ik een luie dag gehad. Ik hou ervan!!! Het is een welverdiende dag van de week, vooral als je bijna elke dag traint!


Medical Checkup

morgen moet ik naar de ziekenhuis voor een medische onderzoek voor 10h30 dus morgen kan ik niet naar de les.


17:20 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.