24-10-07

23oktober

23 oktober


beihang training

juist een echte old skool training gehad. Ik kwam aan om 3u20 aan in Beihang, Xiao (ipv shao) zei dat er normaal geen training was om 3h na hun wedstrijd van vorig week, dus ze kwamen speciaal voor mij. :) dus Xiao heeft me een warm-up gegeven, moeilijke oefeningen en basisoefeningen. Daarna kwam Xin Laoshi en suggeerde dat ik moest springen... Na mijn eerste rij “springoefening” kwam hij op een besluit dat ik niet genoeg kracht had, dus hebben we krachttraining gehad :´(. veel gewichtheffen. Ik moest gewicht dragen op mijn schouders en dan door mijn knieen buigen, of heen en weer draaien en op mijn rug liggen en heffen. De laatste oefening was een gewicht optillen en zo hoog springen als je kan. Het verbaast me dat Xiao sterker is dan Chang. Het meest oldskool eraan was, de laatste oefening voor Chang en Xiao. Ipv gewicht op te heffen, moesten ze Xin Laoshi op hun schouders optillen en door de knieen buigen, op en neer.

Chang en xiao zijn heel grappig en vriendelijk and sometimes a little bit mischievous. Xin laoshi, een goede man maar streng en kritisch. He can discourage you!


Adres

het adres probeer ik nog op te lossen... Blijkbaar doen ze een andere manier. Ipv naam, straat, nr, stad, postcode zetten ze het grootste eerst dan pas het kleinst, dus eerst stad,straat,nr,... maar ik denk dat ze ook het “westerse”manier wel begrijpen, want Beren heeft post ontvangen op het westerse manier en in pinyin(geen karakters)


youtube

vorig week werkte youtube perfect en nu is het geblokkeerd. Net zoals wikipedia, bbc news, bebo, maar wel cnn..


24oktober


forbidden city

vandaag ben ik met lisl naar the forbidden city geweest. Het was adembenemend. Ik bezoek graag plaatsen die me “klein” voelen.( ook al ben ik klein, “hahahaha” ), bijvoorbeeld kerken en kathedralen. It was stunning! Couldn't keep my eyes from it. De plaats zelf straalde kracht uit, omdat alles, maar ook alles zo fijn gedetailleerd is en versierd is met draken. Overal waar je zag, draken! Zelf in de kleinste details. Hier en daar zag je wel lotussen, feniksen,enzo. The imperial garden was het meest indrukwekkend, zo harmonieus. Lisl vond het wel interessant, maar vond de omheining storend, kinda reminds her of prison.


Hutong 1

er was een vent (een rikshawer) smeekte ons dat we een ronde door hutong moesten nemen, maar ik had beetje medelijden met de man, dus zei ik ja. Ik zei 2 of 3 keer of het 2personen voor 50 was, de man zei “ok, ok,” maar in het einde zei hij dat het 50 per persoon was, dus hebben we alleen maar 50 gegeven en weggegaan.


Beihai

Lisl en ik hebben nooit gepland om Beihai te bezoeken, maar de rikshawer heeft ons gezet juist voor beihai, so why not? Het was mooi en groot en stil! Je kon de verkeersgeluiden horen, alleen het gefluit van de vogels.


Hutong 2

het werd donker, het was mooi vooral als we de hutonghuisjes voorbij passeerden.

18:29 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.