10-10-07

6oktober 2007

6oktober


Sichahai


gisteren heb ik met Stef (Engelsman) Sichahai (sportschool waar jet li heeft getraind onder wu bin) bezocht. Wow,het is ongelooflijk. Ik werd omcirkeld door 50 Ding Laoshi's (The headteacher), maar Ding heeft daar ook getraind. Er was een man, genaamd He Jing De. Als ik Stef mag geloven ( ik moet wel, want hij is een living legend voor stef) heeft hij bij Cirque de Soleil gewerkt en was de hoofdact. Zijn nan quan is ongelooflijk. Ik voel me toen een beetje geneerd met mijn wushu, He

Jing De vroeg me of ik wushu deed. Ik keek rond me, zag veel wushu atleten en antwoordde beschaamd: “Just a little”. Maar om eerlijk te zijn, ik was verbaasd toen ik over hun levenstijl hoorde. Iedereen van de Beijing Wushu Team rookt en drinkt, ik was van “what the f*ck?, there're like the world's best wushu athletes and they smoke unstoppable and drink like a fish”

Later hadden we bij starbucks ontbeten. Dus eigenlijk reden we van de voorstad naar de stadscentrum zodat we bij starbucks kan ontbijten (snob). Oja heb de beijing olympic mascottes gekocht, soooo cuuuteee!!!! if you want some, tell me! Jammer dat je ze niet kan afdingen.


Vandaag heb ik extra wushu lessen gehad vandaag tesamen met Stef (he knows connections), twee chineze studenten Shao en Chang (they're really good) en Xing laoshi. Stef was een beetje teleurgesteld met de training in Capital College, want hij vond dat de training niet serieus was. Ik heb geen problemen met de Capital College maar kan wel begrip opbrengen,.Hij wil een carriére beginnen in Cirque Du Soleil,m.a.w. hij is op dit moment echt ambitieus, hij blijft hier voor 3 weken en wil zoveel leren als hij kan, want hij heeft er veel geld voor betaald. De training was echt totaal verschillend van wat ik de voorbije wushu lessen heb ervaren, die van België en die van Capital College. De leraar was streng op een “duwtje in de rug” manier. We moesten in een split zitten voor 2 minuten en dan wisselen,dan weer wisselen en weer wisselen. Chang heeft problemen met zijn stretchoefening waar je handen je beide voeten moeten reiken, dus Xing Laoshi zat gewoon op zijn rug... Het was mirakel dat ik de les had overleefd maar toen hoorde ik van Stef dat vandaag een zachte training was... God damn it. Mijn benen gaan zo stijf zijn morgen... auw... Kort gezegd ik vond de les wel leuk en vermoeiend op een goede manier. Het doet een beetje deugd als mijn spieren pijn doen (stijfheid). Morgen extra les om 8u, it's gonna hurt!


I'm considering taking chinese cooking classes together with Beren.

  

8-10.30

14-16

Maandag

wushu

Chinees

dinsdag

wushu

Wushu15h-17h

woensdag

wushu

Chinees tot 17h

donderdag

wushu

Wushu 15h-17h

vrijdag

wushu

Chineesoja veel dvd's gekocht (van 8yuan) i know i can get it more cheap, but it's not worth it. En ook complimenten aan de vlawac club, vooral Geert, voor de goede wushubasis. Leraren van hier zijn zo verbaasd als ze horen dat Geert blank is, hihihi. Snigger everytime when i see their faces.

13:53 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Cheers Inderdaad wel straf dat al die athelen zuipen & roken zoals ketters. Moet zijn dat ze niet echt veel concurrentie hebben als ze zich dat kunnen veroorloven (ofwel doet de concurrentie dat ook) In elk geval op de lange duur zullen ze wel de prijs ervoor betalen.

Hehe, Geert de blanke chinees :-)

Gepost door: Paul | 11-10-07

De commentaren zijn gesloten.