10-10-07

26oktober

Woensdag 26 Sept 2007Gisteren aangekomen ongeveer om 11h (Beijingse tijd). I was really exhausted!!! Heb heel veel last van jetlag. Gisteren heb ik van 17h tot 23h geslapen, daarna heb ik proberen te slapen maar kon geen oog dichthouden tot 7h id ochtend :( dan heb ik weer verder geslapen en was wakker om 12h30. Ik heb echt medelijden met mensen die 12h tijdverschill hebben :(


Klimaat

wel momenteel ziet het nogal stormachtig uit maar gisteren was het ongeveer 27graden, heel warm!!! Voor morgen weet ik het niet...


mensen

omg!! zoveel kleine mensen :) happy happy joy joy!!! I can see thing without standing on my toes! Ok ze zijn een ietsje groter dan ik (6cm ofzo) maar ze zijn ook Noordse mensen, dus langer.. Ik vraag me af hoe groot de zuiderse mens is... :)

Wel hier heb je in alle soorten maten, groot, klein, dik, dun... Sommige mensen dragen wel “fashionable” clothes maar de meeste mensen beetje versleten kleren maar that's cool. Cuz nobody cares what u're wearing!!!

Meeste mensen zijn hier wel vriendelijk, vind ik toch (was wel verbaasd vooral wt mijn moeder zei over main lands chinese ppl... i know! still have to be careful)


campus

de campus van de universiteit of instituut bestaat uit de helft van uni gebouwen en logés maar ook uit gewone woongebouwen voor mensen die niet studeren. Naast mijn gebouw zijn er werken aan het gang (en ze werken ook doorheen de nacht, wat wel vervelend is als je probeert te slapen).

Mijn kamer is een beetje eenvoudig (tafel,bed,tv,badkamer), normaal moest ik een kamergenoot hebben but yeah!!!! niet dat ik asociaal ben ofzo but the wardrobe is soooo tiny! Normaal ben ik in het meisjesgebouw maar blijkbaar steken ze alle buitenlandse studenten in the girl's dorm. Ik heb netwerk op mijn kamer maar geen internet. Blijkbaar moet je een account maken, maar ze kunnen dat pas volgend week doen voor mij. Nu gebruik ik een algemene account waardoor je na 10minuten automatisch uitgelogd bent :s.


Eten

wel er is een canteen of cafetaria. Eten is wel goedkoop (voor ons toch) als je weet dat 1euro= 10,30 yuan. En je kan maaltijd kopen voor 5yuan en drinken voor 3yuan. Daarjuist een kilo banaan gekocht voor 8yuan. En ze hebben hier OREOS!!!!!!!!


taal

ik denk dat ik half auditief gehandicapt ben. Ik kan (soms) begrijpen wat ze (proberen) te zeggen maar kan niet spreken. Ik kan lezen maar niet schrijven :( mijn manderijns is echt wel verwaterd :/, ik denk dat ik zo'n angst heb dat ik het verkeerd zou uitspreken. Want het is een toongevoelige taal.


lessen

de lessen, wel wushu had ik op de eerste dag geweigerd (zie jetlag) maar de chinese lessen zijn wel ok, eigenlijk leer ik niets zo veel nieuws (but i like that!) dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is maar ja de meeste dingen heb ik al gezien bijvoorbeeld jezelf voorstellen,je leeftijd, verjaardag, maar de lessen gaan wel goed vooruit (of mss te rap?) vandaag hadden we al 5 hoofdstukken geleerd, dusja...

wushu ga ik morgen wel zien om 8h id ochtend.

Ik ken nog steeds niemand hier :s wel er zijn wel vriendelijke mensen in mijn klas,bestaand uit 5mensen ofzo. De meeste mensen zijn Engelsmannen en er is een Japanse meisje in mijn klas, de andere weet ik niet.


Adres

ok iedereen wil mijn adres hebben, maar probleem!!! ik heb ht gevraagd aan de mevrouw van de “receptie” maar ze sprak alleen chinees en schreef natuurlijk alleen chinees .... ik heb het wel, maar ik heb geen programma op mijn computer die pinyin en chinese karakters bewerkt (zo'n beetje words-achtig) kan het wel natuurlijk downloaden maar ik word dan wel automatisch uitgelogd na 10min, mss volgend week i'll give it a try!!!


mijn gsm nummer is 0086 136 935 827 80

mijn kamer nummer is 0086 10 820 903 37

13:49 Gepost door Moon Lie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.